Telovadba za otroke

Programi, ki jih v Športne društvu Tabor izvajamo že tradicionalno in so namenjeni našim najmlajšim članom se delijo na naslednje vadbe:

Starši in otroci
Cicibani
Akrobatika

…namenjeni so otrokom, ki jim telovadba predstavlja rekreacijo, druženje in zabavo.

STARŠI in OTROCI

Program ponuja otrokom, od 2 do 4 leta, rekreacijo in osvajanje osnovnih motoričnih spretnosti. Vadba poteka v spremstvu staršev ali skrbnika in pod vodstvom vodnikov:

• osvajajo naravne oblike gibanja,
  • plezajo,
  • se plazijo,
  • plešejo,
  • skačejo,
  • in se igrajo z žogo.

Po skupnem pozdravu sledi ogrevanje kjer otroci v paru s svojim staršem ali skrbnikom izvajajo različne vaje. Ko se ogrejemo se razdelimo v skupine in po različno pripravljenih poligonih izvajamo vaje. Starši sodelujejo aktivno, spodbujajo otroka in mu pomagajo. Kakovostna telesna aktivnost pozitivno vpliva na celostni razvoj otroka in željo po športnem udejstvovanju skozi vse življenje.

CICIBANI

V tej skupini so otroci stari od 4 do 6 let, ki se sami v družbi prijateljev in treh vodnikov razmigajo, učijo osnovne telovadbe in igrajo različne igre. Vadba je sestavljena iz uvodnega ogrevanja, glavnega dela na poligonih, ki jih pripravijo vodniki in sproščujoče zaključne igrice, pred odhodom domov.

Otroci se tudi igrajo z različnimi pripomočki kot so žoge, rutke, obroči in drugo. Vodniki jim pripravijo za njih primeren poligon, ki ga otroci osvajajo in nadgrajujejo skozi leto. Osnove, ki jih otroci dobijo na telovadbi za mlajše, v tej skupini nadgrajujejo, se učijo samostojnih gibov, prevalov, preskokov, itd.

AKROBATIKA

Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 13. letom starosti. Potrebi po gibanju in igri sta otrokovi primarni potrebi. Z gibanjem telesa je pogojeno zaznavanje okolice, prostora, časa in samega sebe. Ko otrok začne obvladovati svoje roke, noge in trup, sčasoma začenja čutiti veselje, varnost in ugodje, dobro se počuti, pridobi si samozaupanje in samozavest.

Treningi bodo potekali na napihljivi zračni blazini – Airtrack, ki vadbo naredi atraktivno in zabavno. Motivacije za udeležbo na treningu tako zagotovo ne bo manjkalo.