ABC igre z žogo

Program ABC je namenjen osnovnošolcem med 6. in 10. letom starosti. Potrebi po gibanju in igri sta otrokovi primarni potrebi. Z gibanjem telesa je pogojeno zaznavanje okolice, prostora, časa in samega sebe. Ko otrok začne obvladovati svoje roke, noge in trup, sčasoma začenja čutiti veselje, varnost in ugodje, dobro se počuti, pridobi si samozaupanje in samozavest. Na vadbi se bodo otroci seznanili s pravili in značilnostmi športnih iger ter se v skupini vrstnikov zabavali s svojimi učitelji ob pestrem programu. Poudarek je na medsebojnem sodelovanju otrok v gibanjih z in brez žoge, predvsem s pomočjo raznih iger.

Vsebine programa temeljijo na razvoju osnovnih gibalnih sposobnosti in spretnosti, prilagojene so posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe.

Cilji programa:
– Osnovni cilj je zagotoviti vsem vadečim možnost vadbe in ukvarjanje s športnimi aktivnostmi znotraj celovitega in enotnega sistema;
– s športno aktivnostjo v osnovnošolskem obdobju zadovoljiti otrokovo naravno razvojno potrebo po gibanju ter načrtno in organizirano vplivati na otrokov motorični razvoj;
– namen programa ni samo telesni razvoj otroka, temveč tudi duševni. Med vadbo se otroci učijo vztrajnosti, vključujejo se v skupinske igre in se med seboj družijo.