CIRKO ŠOLA

Cirko šola

Športno društvo Tabor in Cirkokrog te vabita k vpisu v cirkuško šolo!

Termin

Torek 16.30-18.00

Komu je program namenjen?

Vsem mladim nadebudnežem starim med 7-15 let, ki se želijo naučiti veliko novih in raznolikih spretnosti.

Kaj bomo počeli?

Cirkošola je program kjer se bomo skupaj učili Cirkuških disciplin kot so lovljenje ravnotežja (hoja po vrvi, globusu, vožnja monocikla, …), manipulacija predmetov in žongliranje raznih vrst, talne in skupinske akrobacije (človeške piramide, stoje na rokah, …). Hkrati pa bomo raziskovali našo kreativnost in domišljijo, preko klovnovskih in gledaliških iger in vse skupaj na koncu povezali v cirkuško predstavo.

Ker ima cirkus veliko različnih disciplin je tako primeren za vse, ki si želijo veliko raznolikosti in svobode pri izbiri hkrati pa obširno znanje mentorja ponuja možnost poglobljenega učenja tistim, ki bi se radi posvetili samo določeni cirkuški dejavnosti.

 

Kdo bo program izvajal?

Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.V njem se udejstvujemo navdušenci nad cirkuškimi aktivnostmi, s katerimi spodbujamo kreativno izražanje, občutek povezanosti in sodelovanja ter aktivacijo otrok, mladine in drugih skupin. V okviru združenja razvijamo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Tjaž Juvan je diplomirani socialni pedagog in šolan cirkuški umetnik. Študij socialne pedagogike je opravil v Ljubljani, cirkuško pa se je izobrazil na cirkuški  šoli Vertigo v Torinu. S cirkusom in poučevanjem le-tega se ukvarja že malo več kot 10 let. Metode cirkuške pedagogike se je učil v Cirkokrogu in na mnogih izobraževanjih pri podobnih organizacijah in inštitucijah v tuijini.

Kaj je cirkuška pedagogika?

Cirkuška pedagogika je oblika dela z mladimi in drugimi skupinami ljudi, ki temelji na elementih sodobnega cirkusa, dramske in gibalne pedagogike ter interaktivnih iger. Preko cirkuških aktivnosti spodbuja kreativnost, spontanost, izraznost, zaupanje v lastne sposobnosti, vztrajnost, izboljšuje motorične sposobnosti posameznika. Cirkuška pedagogika je sveža metoda gradnje skupine, vzajemnega zaupanja, učenja medsebojnega sodelovanja in krepi sposobnosti za premagovanje osebnih ter skupinskih ovir.

 

Se vidimo septembra 🙂

 

Meet our Super trainers

Zadnje novice