JOGA

Hatha Vinjasa

Je dinamična vadba, saj so jogijski položaji med sabo tekoče povezani v skladnosti telesa in diha. Besedo “vinjasa” bi lahko prevedli kot “flow”. Veliko poudarka je na dihu, saj nam ta pomaga umiriti misli in obdržati fokus navznoter, da lahko prepoznavamo lastne psihične vzorce, ki se odražajo v telesu. Na fizičnem nivoju je vadba strukturirana tako, da je telo močno in prožno hkrati. Na koncu aktivne vadbe sledi umirjanje z različnimi sprostitvenimi tehnikami.

V letošnji sezoni ponujamo jogo za tiste, ki ste se z njo že srečali, kot tudi za tiste, ki se boste z jogo spoznali prvič.

Joga za začetnike:
Joga za začetnike je namenjena tistim, ki se prvič srečujete s prakso ali se vračate v gibanje po daljših premorih. Pri vadbi postopoma uvajamo dihalne tehnike, več je razlage položajev in popravkov, jogijske sekvence so prilagojene.
Naši urnike si lahko ogledate tukaj: Urniki in ceniki

Joga učiteljica: Tina Mlakar, RJU300

Sicer diplomirana bibliotekarka, poleg joge raziskujem različne sprostitvene tehnike in kreativno izražanje. Z jogo sem se prvič srečala že kot otrok, ko so me starši vsako poletje vzeli na teozofske počitnice. Veliko sem delala na sebi preko različnih učiteljev, terapij in zdravilnega zvoka. Rada potujem, ker me to prestavi izven vzorcev. Nekaj časa sem živela v Londonu, tam sem prvič spoznala nekatere modernejše stile npr. Bikram, v Kaliforniji pa Iyengar in Šivananda šolo. S potovanjem v Indijo pa sem si uresničila željo otroštva in šla po izkušnjo starodavne kulture, navdih in barve! Naposled sem le zbrala pogum in vpisala tečaj za učiteljico, sedaj redno poučujem različne stile jogijskih vadb in meditacije. Fascinantno je dejstvo, ko postaneš učitelj in se zaveš, da si šele resnično postal učenec.

 

Zadnje novice