Telovadba za starejše

Telovadba za starejše

V našem društvu ponujamo različne vadbe za starejše tako, da vsak lahko najde nekaj zase. Vadbe so namenjene vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti. Programi potekajo pod strokovnim vodstvom in vključujejo vaje za moč, gibljivost in ravnotežje, ki se izvajajo v prijetnem vzdušju.

Vadbe se izvajajo tako v popoldanskem kot dopoldanskem času. Več o posameznih vadbah si lahko preberete spodaj.

Članice

Vadba je primerna za starostno skupino nad 50 let. Obsega elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin. Program poteka ob glasbi in se izvaja v popoldanskem času.

Tretja univerza

Vadba je namenjena starostni skupini nad 60 let. Pomembno je zavedanje, da v pozni starosti ostanemo vitalni in ohranjamo gibalne ter funkcionalne sposobnosti na stopnji, ki nam omogoča učinkovito gibanje. Prav tako obsega elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin. Program prav tako poteka ob glasbi, izvaja pa se v dopoldanskem času (ponedeljek in četrtek, 9:30).


Seniorke in seniorji

Vadba je namenjena starostni skupini nad 60 let. Pomembno je zavedanje, da v pozni starosti ostanemo vitalni in ohranjamo gibalne ter funkcionalne sposobnosti na stopnji, ki nam omogoča učinkovito gibanje. Prav tako obsega elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin. Program prav tako poteka ob glasbi, izvaja pa se v dopoldanskem času (sreda, 9:30).

 

Zadnje novice