Telovadba za otroke

Telovadba za otroke

Programi, ki jih v Športne društvu Tabor izvajamo že tradicionalno in so namenjeni našim najmlajšim članom se delijo na naslednje vadbe:

Starši in otroci
Cicibani

…namenjeni so otrokom, ki jim telovadba predstavlja rekreacijo, druženje in zabavo.

STARŠI in OTROCI

Program ponuja otrokom, od 2 do 4 leta, rekreacijo in osvajanje osnovnih motoričnih spretnosti. Vadba poteka v spremstvu staršev ali skrbnika in pod vodstvom vodnikov:

  • osvajajo naravne oblike gibanja,
  • plezajo,
  • se plazijo,
  • plešejo,
  • skačejo,
  • in se igrajo z žogo.

Po skupnem pozdravu sledi ogrevanje kjer otroci v paru s svojim staršem ali skrbnikom izvajajo različne vaje. Ko se ogrejemo se razdelimo v skupine in po različno pripravljenih poligonih izvajamo vaje. Starši sodelujejo aktivno, spodbujajo otroka in mu pomagajo. Kakovostna telesna aktivnost pozitivno vpliva na celostni razvoj otroka in željo po športnem udejstvovanju skozi vse življenje.

( Starši med vadbo odgovarjate za svoje otroke. )


CICIBANI

V tej skupini so otroci stari od 4 do 6 let, ki se sami v družbi prijateljev in treh vodnikov razmigajo, učijo osnovne telovadbe in igrajo različne igre. Vadba je sestavljena iz uvodnega ogrevanja, glavnega dela na poligonih, ki jih pripravijo vodniki in sproščujoče zaključne igrice, pred odhodom domov.

Otroci se tudi igrajo z različnimi pripomočki kot so žoge, rutke, obroči in drugo. Vodniki jim pripravijo za njih primeren poligon, ki ga otroci osvajajo in nadgrajujejo skozi leto. Osnove, ki jih otroci dobijo na telovadbi za mlajše, v tej skupini nadgrajujejo, se učijo samostojnih gibov, prevalov, preskokov, itd.


Zadnje novice